Schrijven

Het nieuwe boek is er! Het heet ‘Prinses Eleonora’ en het ligt vanaf de krokusvakantie in de winkels. Het is uitgegeven bij Abimo en het kost 18.95. Je krijgt er een gratis CD met alle verhaaltjes en 18 liedjes bij, ingesproken door mezelf, uiteraard.

Schrijven is, net zoals acteren, een manier om te communiceren.  Ik schrijf boekjes, toneelstukken, scripts voor kortfilms die soms wel en soms niet gemaakt worden, maak af en toe vertalingen en schrijf af en toe voor websites.  Voor mijn interactieve toneelstuk ‘Madame Chichi, dikke mie en de die’ ontving ik in 2009 een creatiebeurs van SABAM.  Het werd opnieuw opgevoerd in 2010.  Dit jaar schreef ik ‘Bas en ik’, een voorstelling voor kleuters en eerste leerjaar.   

Kaatje de kip heeft honger                        en                                Kaatje de kip heeft de hik

verschenen in 2008 bij uitgeverij de Eenhoorn.

Dat was ontzettend leuk, en sindsdien heb ik nog wel wat andere teksten geschreven, maar soms duurt het gewoon heel erg lang voor je een nieuw boek in je handen hebt.  Zéker als je werkt met illustraties, kan een boek door omstandigheden wel eens vertraging oplopen.  Dus een tijdje geleden besloot ik dat ik dan maar een boek moest schrijven zónder illustraties.  Dat boek heet Jasper. Het verscheen bij uitgeverij Abimo. Het kreeg al heel wat lovende recensies. Hier is de cover:

twee fijne recensies vind je hier en hier.